Det första steget

Man måste börja någonstans. En blogg föds. Ännu en? Behövs det? Är inte bloggen död? Tanken med den här bloggen är att du ska kunna följa vår, Josefine och Håkans resa mot samma lopp. Samma startlinje. Samma mållinje. Men fullkomligt olika förutsättningar och mål.

Swiss Alpine är Europas högsta maraton. Det mäter + 1840 m / - 1680 m.
Om det inte säger dig så mycket så har vi några referensvärden:
Kebenekaises Sydtopp: 2 102 meter
Abborrbacken: 45 meter
Medelavståndet mellan jorden och månen: 384 392 km.
Aja. Det var kanske inte så mycket till referensvärden. Men ni fattar. Det är skapligt kuperat. Det är inte Växjö maraton direkt.

Vad är det då som skiljer oss så mycket? Och varför bestämde vi oss för att starta upp denna blogg och ge oss ut på resan mot Swiss Alpine tillsammans?

Allt började med en promenad i Stockholm i september 2011. Vi träffades för första gången efter att ha följt varandra på twitter en tid. Under promenaden kom samtalsämnet främst att kretsa kring vårt största gemensamma intresse: löpning. I slutet av promenaden kläcktes idén att dra iväg på ett äventyr tillsammans. I tankens värld har vi varit både i Afrika och USA och vänt tills vi kom på att Swiss Alpine var vårt lopp. Då vi bor i olika städer (Josefine i Göteborg och Håkan i Stockholm) och inte har chans att träna tillsammans kommer bloggen skildra våra olika löparmiljöer. Det är inte den enda skillnaden. Vi tillhör olika kategorier av löpare. Håkan är snabb. Och stark. Kör triathlon (jag, Josefine är nästan lite rädd för honom). Josefine är löparen som alltid får höra ”Är du löpare? Det trodde jag inte!”. Hon är uthållig och har ett pannben som en dinosaurie (googla ”Pachycephalosaurus” så får ni en bild av hur enveten hon är).

Vår blogg kommer alltså ha två, väldigt personliga infallsvinklar på resan mot Europas högsta maraton.
Håkan kommer att fokusera på mycket av det som gör honom snabbare och mer uthållig. Han har en tendens att snöa in sig på saker som VO2max, pulszoner, lokal vs central kapacitet osv, så djupdykningar in i sådana ämnen lär förekomma en hel del, men även hans resa mot denna enorma utmaning i form av träning kommer att täckas.
Josefine kommer att belysa hennes resa mot formen som skall bära henne över denna enormt krävande bana. Det behövs verkligen inte ännu en bantningsblogg där ute, men viktminskning kommer vara något hon fokuserar på, om än i det fördolda. Kanske dyker det upp ett inlägg någon gång om hur det går. Varför denna inställning? Viktminskning är något som det talas om till leda i media och vi vill att vår blogg ska handla om löpning och träningsglädje. Inte recept på slanka rätter och bilder på kvarg. Vi lovar. Hon skall inte plastikoperera sig, gå på amfetamin eller käka pulverkurer.

Då vi båda är recensenter för MyRunning.se kommer vi presentera de produkter vi testar här i bloggen. Våra rescensioner är alltid uppriktiga och på inget sätt styrda av fabrikanterna.

Så, välkommen hit! Nu börjar resan.





1 kommentar: